Над 400 мигранти се опитаха да влязат в петък сутринта в

...
Над 400 мигранти се опитаха да влязат в петък сутринта в
Коментари Харесай

Стотици мигранти се опитаха да нахлуят в Мелиля откъм Мароко, съобщиха испанските власти

Над 400 мигранти се пробваха да влязат в петък сутринта в испанския анклав Мелиля откъм Мароко и " забележителен брой " от тях съумяха. Това оповестиха от локалната префектура, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е първият опит за всеобщо влизане в един от двата испански анклава в Северно Мароко, откогато през март връзките сред Мадрид и Рабат се възстановиха след към година дипломатически търкания.

Към 06:40 ч. (07:40 ч. българско време) испанските сили на реда видяха група от над 400 мигранти , описа представител на префектурата.
Въпреки засиленото наличие на мароканска защита, интензивно съдействала на испанската полиция, забележителна група хора от Субсахарска Африка, съвършено проведена и склонна към принуждение, разруши портала, водещ към граничния надзор, и влезе в Мелиля, добави той, без да уточни какъв брой тъкмо хора са съумели да създадат това.

Мадрид и Рабат се сдобриха неотдавна, откакто през март Испания реши да поддържа обществено мароканския проект за автономност на Западна Сахара - някогашна испанска колония, 80 на 100 от чиято територия е следена от Мароко, само че оспорвана от локални сепаратисти от Фронта Полисарио, подкрепяни от Алжир.
Точно преди помиряването, при започване на март, имаше редица опити за групово навлизане в Мелиля, в това число най-масовият до момента, когато там се пробваха да влязат към 2500 мигранти и близо 500 съумяха, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР